preskoči na sadržaj
O školi

CENTAR „LIČE FARAGUNA“ LABIN

ŠĆIRI 3, 52 220 LABIN

OIB: 52329630528

Djelatnost: Odgoj i obrazovanje

Žiro račun: HR 45 234 0009-1822200000

Telefon: 052-854-604

Tel. /fax: 052 – 856 – 468

E-mail:ured@centar-licefaraguna-labin.skole.hr

Web stranica: http://centar-licefaraguna-labin.skole.hr/

 

 

  Centar „Liče Faraguna“ je ustanova koja se bavi odgojem i obrazovanjem djece s poteškoćama u razvoju. Ustanova je otvorena 24h ( od ponedjeljka ujutro do petka navečer). Polaznici su djeca sa područja grada Labina  i  okolice te s područja Istarske županije. Djecu u školu dovoze i odvoze roditelji, (zbog naglašenih potreba uz suglasnost svih roditelja troje učenika se svakodnevno prevozi poslije nastave kući školskim kombijem, dvoje učenika uz prisustvo pomoćnika u nastavi osobnim automobilom, a jednu učenicu se također i dovozi u školu školskim kombijem. Jednog učenika iz domskog smještaja se ponedjeljkom dovozi, a petkom odvozi kući.  

Centar je smješten u mirnom dijelu grada, ( slijepoj ulici) u blizini glavnih prometnica.

Školska zgrada je ograđena od prometnice, a unutar dvorišta se nalazi Igralište radosti (Projekt Grada Labina) i manji park u hladu koji  se uređuje za nastavne aktivnosti,druženja,proslave rođendana uz pomoć donacija (Projekt Radni kutak-Valamar koji nadopunjujemo spravama ovisno o našoj financijskoj situaciji).  Prostor unutar škole je uredan,svijetao,prostran i prilagođen psihofizičkim sposobnostima  učenika  u okviru naših financijskih mogućnosti. Realiziran je  Projekt Senzorna soba (donacije sa našeg područja i iz inozemstva, humanitarne akcije koje vode profesorica Katja Faraguna i naš volonter Danijel Zahtila pod nazivom „I JA IMAM SRCE“ u koje su se uključili : Rockwool, Holcim, Murexin i HEP – Plomin) tijekom 10.2017.senzorna soba se stavlja u funkciju.

Prošle školske godine 2016./17. Je izvršena energetska obnova Centra (investicija Grada i Europskog fonda za regionalni razvoj sa po 30%, a s 40% Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost).

Centar ima kabinete (logoped, psiholog),senzornu sobu (poticanje razvoja senzorne integracije), korektivnu dvoranu,( koju smo urediti sa sredstvima osvojenim u Akciji „Zeleni korak“ DM,  dnevni boravak uređen zahvaljujući donaciji VALAMARA i RK  „MLADI RUDAR“ - za provođenje slobodnog vremena, kuhinju i prostranu blagovaonicu.

Centar „Liče Faraguna“ polazi 18  učenika 

Sa područja grada Labina  je 8 učenika.

Učenika sa prebivalištem izvan Labina je  deset ( Sv. Lovreč Pazenatički ( 1 učenik) , Kršan ( 2 učenika),Nedešćina (2 učenika), Potpićan (3 učenika), Gračišće (1 učenik) i sa područja grada Poreča (1 učenik), od toga ih je u domskom smještaju 3.

 

ODGOJNO OBRAZOVNE SKUPINE U CENTRU „LIČE FARAGUNA“

PRIJEPODNE( 8.00 h do 12.20 h ) 

7 ODGOJNO OBRAZOVNIH  SKUPINA

1. OOS – autisti/UMR – Martina Gajšak

2. OOS – autisti/UMR – Ivana Rukavina

3. OOS – UMR – Martina Herceg

4. OOS –autisti/UMR – Katja Faraguna

5. OOS - UMR/UTMR  - Sandra Pušar - Žiković

6.OOS  - autisti/UMR – Krešo Runko

Ove školske godine u našoj ustanovi je zaposleno pet pomoćnika u nastavi.

POSLIJEPODNE( domski smještaj) – 14.00 h do 21.00 h – do dolaska noćnog pazitelja

1. OOS  AUTISTI/UTMR – Azra Buljubašić

 Skupine su  zahtjevne zbog kategorizacije same djece ( laka mentalna retardacija, umjerena mentalna retardacija, teža mentalna   retardacija i djeca s autističnim poremećajem), a uz navedene kategorizacije treba naglasiti  i popratne smetnje (dijagnoze)

 

-          Epilepsija

-          Cerebralna paraliza

-          Nepokretnost (invalidska kolica)

-          Nesamostalni pri kretanju ( stalni nadzor i vođenje )

-          Nekontroliranje sfinktera ( pelene)

-          Slabovidnost , oštećenje sluha

-          Problemi psihičke  prirode ( pojačana agresivnost i autoagresija, seksualnost – naglašeno ulaskom u pubertet).

 

Nakon desetljeća nedostatka kadrova i taj problem je riješen (pet profesora rehabilitatora, psiholog, logoped, dvije  nestručne zamjene–u nastavi i učitelj glazbene kulture sa kompetencijama senzorne integracije). Osim pedagoških djelatnika  ( 10),  u Centru  je zaposleno i tehničko osoblje ( 7 ).

Prema kurikulumu se u Centru svakodnevno odvijaju različite aktivnosti, u koje su osim naših djelatnika i učenika te roditelja uključeni i vanjski suradnici, volonteri  osnovne škole sa područja grada Labina, i svi naši sugrađani. Posebno mjesto među njima zauzima Predrag Ljuna koji svakodnevno volontira i unosi veselje u prostore našeg Centra.  Od ove godine pridružio nam se i volonter Muhamed Aličajić koji dva puta tjedno vježba sa našom djecom u korektivnoj dvorani a po potrebi pomaže nam u posebnim aktivnostima.Sve navedene aktivnosti mogu se pogledati na stranicama našeg Centra http://centar-licefaraguna-labin.skole.hr/  

 

 

 

 

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Odgojitelj.docx

TražilicaKalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Važni linkovi

Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Naši foji
 • Labin.com
 • Glas Istre
 • 5portal

Radio postaje


Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju